Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-الله‌کرم گفت: فشار اقتصادی، جنگ روانی و تشکیل گروه اقدام می‌تواند در مناسبات داخلی ما اثر بگذارد و مقابله با جنگ اقتصادی را سخت‌تر کند. همچنین موجب فاصله و شکاف بین نیروهای داخلی شود. مگر اینکه نیروهای داخلی در مقابل هر کنش، واکنش لازم را نشان دهند؛ این واکنش‌ها می‌تواند ایجاد وحدت کند.

وقتی برجام مورد توافق ایران و 5+1 قرار گرفت، آرایش فضای سیاسی داخل کشور تغییر کرد و عرصه انتخابات مجلس عملا به میدان رقابت برجامیان و نابرجامیان بدل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز نیز وقتی آمریکا از برجام کنار رفت و به ادای تعهداتش پشت پا زد، دو دیدگاه در عرصه سیاسی کشور به طرح دیدگاه می پردازند. موافقان دولت می گویند «با برجام، قطعنامه های سازمان ملل ملغی و سایه جنگ از سر کشور دور شد. امروز اجماع جهانی علیه ایران شکست و آمریکا تنها و منزوی است ضمن آنکه مردم نیز متوجه غیرقابل اعتماد بودن آمریکا شدند» اما در مقابل منتقدان دولت به خسارت های امضای برجام اشاره می کنند و معتقدند «امتیاز بزرگی دادیم اما چیزی عایدمان نشد».

حسین الله‌کرم معتقد است اقدامات ضدایرانی آمریکا بر آرایش فضای سیاسی کشور تأثیر دارد بنابراین باید اقدامات متقابل انجام داد تا جلوی اثرات منفی آن را گرفت.

مشروح این گفتگو با خبرآنلاین را در ادامه بخوانید:

بعد خروج ترامپ از برجام و اعمال بخش اول تحریم ها علیه ایران، اتاق اقدام در وزارت خارجه آمریکا تشکیل شد، آیا این وضعیت بر مناسبات سیاسی داخل کشور تأثیر می گذارد؟
تأثیر تشکیل گروه اقدام می تواند در مسئله داخلی ایران براساس مقابله به مثل تأثیر بگذارد. یعنی ایران هم در وزارت خارجه گروه اقدام علیه منافع آمریکا تشکیل دهد. عدم شکل گیری چنین گروهی می تواند تأثیر سوء داشته باشد یعنی گروه های مخالف دولت دوازدهم بی عملی را به دولت نسبت دهند و بگویند همانند زمانی که آمریکایی ها در وزارت خزانه داری اتاق جنگ علیه ایران تشکیل دادند، دولت آقای روحانی در مقابل تشکیل گروه اقدام در وزارت خارجه دولت ترامپ نیز بی تفاوت عمل کرد و این بی عملی از سوی دولت می تواند جبران ناپذیر باشد. در واقع منتقدان دولت می توانند با این استدلال دولت و عملکرد آن را زیر سئوال ببرند.

جناح های سیاسی باید چه کنند، آیا این فشارها و جنگ اقتصادی آمریکا بر رقابت های سیاسی داخل کشور هم سایه خواهد انداخت؟
سیاست خارجی و سیاست داخلی دو روی یک سکه هستند و بر روی هم اثر خواهند داشت، ممکن است اثرها کوتاه مدت یا بلندمدت باشد. به نظر می رسد که فشار اقتصادی، جنگ روانی و تشکیل گروه اقدام می تواند در مناسبات داخلی ما اثر بگذارد و مقابله با جنگ اقتصادی را سخت تر کند. همچنین موجب فاصله و شکاف بین نیروهای داخلی شود. مگر اینکه نیروهای داخلی در مقابل هر کنش، واکنش لازم را نشان دهند؛ این واکنش ها می تواند ایجاد وحدت کند.


الان فاصله اصول‌گراها و اصلاح طلبان در مسئله اقدامات ضدایرانی آمریاک خیلی از هم زیاد است یا خیلی به هم نزدیک است؟
اساسا اصلاح طلبان دنبال مذاکره و ترمیم پل تخریب شده توسط ترامپ هستند، این درحالی است که اصول‌گراها ظاهرا به دنبال این هستند که این پل هرگز ساخته نشود و این پل تخریب شده به همین شکل باقی بماند بنابراین فاصله تقریبا زیاد است، مگر اینکه هر دو طرف براساس واقعیات واکنش مشخص و در حد و اندازه لازم را در مقابل کنش های دشمن نشان دهند. واکنش در مقابل کنش است یعنی وقتی آمریکا گروه اقدام علیه ایران را تشکیل می دهند ایران هم باید گروه اقدام علیه آمریکا تشکیل دهد این موجب نزدیکی دو جریان اصول‌گرا و اصلاح طلب می شود. نه اینکه جریان اصلاح طلب دنبال مذاکره باشد و برخی نیروهای آن جریان نامه حمایت از مذاکره با آمریکا بنویسند و امضا کنند. این مسائل موجب دامن زدن شکاف می شود.

در اوضاع کنونی صحبت از اتحادملی، موضوعی آرمانی است یا واقعیت؟
اتحادملی یک نیاز و اجبار است. راهی جز این نیست مگر آنکه یک بخشی از این جریان تحت تأثیر نفوذ غرب باشد و در پازل آنها بازی کند که آنها باید از صفحه شطرنج ایران کنار گذاشته شوند.

منظور کنار گذاشتن نیروهایی است که دنبال مذاکره با آمریکا هستند؟
آنهایی که حاضر به مقابله به مثل نیستند، باید کنار گذاشته شوند.

انتقادی هم به بخشی از جریان اصول‌گرا وارد است و آن اینکه در اوج جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، مطالبات مردمی را تشویق و تشدید می کند، آیا به نظر شما این انتقاد وارد است؟
شاید بخش هایی از جریان اصول‌گرا دست به این کار می زدند یا آنکه تلاش می کردند این وضعیت را مورد بهره برداری قرار دهند اما بلافاصله در همان دی ماه سال 96 متوجه شدند که این حرکت های خیابانی به طور دو لبه عمل می کند. به نظرم می آید که آنها این رویکرد را رها کردند.

شما گفتید که اصلاح طلبان باید برای حرکت به سمت اتحاد ملی واکنش مناسب و لازم را به اقدامات ضدایرانی آمریکا بدهند، اصول‌گراها باید چه کار کنند که به سمت اتحاد ملی قدم بردارند؟
بحث واکنش در حد لازم و نه حتی مطلوب می تواند گام اولیه به سمت حفظ منافع ملی برداشته شود و در مرحله بعد گام مقابله به مثل مطلوب ایجاد شود. در اینجا نقش ها باز تولید و بازتوزیع می شود و جریانات و گروه ها نقش های جدیدی پیدا می کنند و به نظرم در آن وضع است که به سمت وحدت ملی پیش می رویم.

خبرانلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۱۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ

به گزارش خبرآنلاین اظهارات عصر شنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علیه جو بایدن در حالی مطرح شد که او داشت در مورد دردسرهای حقوقی خودش صحبت می‌کرد و به دادستان‌های این پرونده‌ها می‌تاخت و همچنین در مورد کیفرخواست‌های جدیدی که علیه چندین تن از دستیاران ارشد سابقش در آریزونا مطرح شده، اعتراض می‌کرد.

به نقل از ایسنا براساس فایل صوتی از ضیافتی که به دست ان‌بی‌سی نیوز رسیده، ترامپ گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می‌کنند. و این تنها چیزی است که آنها دارند. و این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می‌شوند.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «بایدن بدترین رئیس جمهور تاریخ کشور ماست. او به شدت بی‌کفایت و ناتوان است. او مثل چی حقه‌باز است! او کاندیدای تحت نفوذ و کنترل نیروهای خارجی است... او مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر می‌پذیرد. او حقه‌باز است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ایمی اسپیتالنیک» مدیر اجرایی شورای روابط عمومی یهودی یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «انجام چنین مقایسه‌هایی همیشه اشتباه، توهین‌آمیز و نفرت‌انگیز است؛ خصوصا زمانی که آن را در کنار سابقه طولانی این رئیس‌جمهور سابق در عادی‌سازی یهودستیزی در نظر گرفت. به خصوص استفاده از مقایسه‌هایی با نازی‌ها در خدمت یک برنامه متعصبانه و اقتدارگرا، شنیع است.»

کاخ سفید در بیانیه‌ای تند به اظهارات ترامپ پاسخ داد و به رفتار و لفاظی‌های گذشته این نامزد احتمالی جمهوری‌خواه، اشاره داشت، از جمله اظهارات مکرر او مبنی بر اینکه مهاجران غیرقانونی «خون کشور ما را مسموم می‌کنند»؛ زبانی که لفاظی‌های آدولف هیتلر، رهبر آلمان نازی و دیگر برترپنداران سفیدپوست را بازتاب می‌دهد.

اندرو بیتز، سخنگوی کاخ سفید گفت: «رئیس‌جمهور بایدن به جای تکرار لفاظی‌های وحشتناک فاشیست‌ها، صرف ناهار با نئونازی‌ها، و دامن زدن به تئوری‌های توطئه‌ای که به قیمت جان یک افسر پلیس شجاع تمام شده است، مردم آمریکا را حول ارزش‌های دموکراتیک مشترک و حاکمیت قانون گرد هم می‌آورد؛ رویکردی که باعث شده بزرگ‌ترین کاهش جرایم خشونت‌آمیز در ۵۰ سال گذشته رخ دهد.»

از سوی دیگر حامیان ترامپ تلاش‌ کردند تا صحبت‌های او را لاپوشانی کنند.

داگ بورگم، فرماندار داکوتای شمالی که جزو چندین گزینه محتمل برای معاونت ترامپ است و در همان مهمانی جنجالی در عمارت مارالاگو شرکت داشت، یکشنبه درباره عبارت «گشتاپو» که ترامپ استفاده کرده بود، به‌ شبکه خبری سی‌ان‌ان گفت: «این صحبت در کانون سخنان او نبود. اکثریت آمریکایی‌ها احساس می‌کنند محاکمه‌ای که او در حال حاضر در آن حضور دارد، انگیزه‌های سیاسی دارد.»

هنوز نمایندگان ترامپ به سخنان او واکنشی نشان نداده‌اند. اظهارات ترامپ بعدازظهر شنبه در باشگاه مارآلاگو در فلوریدا در جمع صدها عضو کمیته ملی جمهوری‌خواه بیان شد.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903339

دیگر خبرها

  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • ترتیل صفحه 245 کلام الله مجید+ صوت
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق