Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- وزارت امور خارجه انگلیس گام سوم ایران را نگران کننده خواند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس آمده است طرح ایران برای متوقف کردن محدودیت هایش در تحقیق و توسعه هسته ای بسیار نگران کننده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه انگلیس؛ یک سخنگوی مقام وزارت امور خارجه انگلیس گام سوم ایران در قبال کاهش تعهدات برجامی را ناامید کننده خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ایران قصد خود برای کاهش بیشتر سطح پایبندی به تعهداتش در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام کرده است.
در ادامه این بیانیه به نقل از یک سخنگوی دفتر امور خارجی و مشترک المنافع آمده است طرح ایران برای متوقف کردن محدودیت هایش در تحقیق و توسعه هسته ای بسیار نگران کننده است. انگلیس سومین گام (ایران) در زمینه دور شدن از تعهداتش ذیل توافق هسته ای به ویژه در زمانی که ما و شرکای اروپایی و بین المللی برای کاهش تنش ها با ایران در تلاش هستیم، ناامید کننده می داند.

ماموریت ضدایرانی نتانیاهو و مایک پنس در لندن
رئیس حزب کارگر انگلیس تاکید کرد کشورش باید ائتلاف نخست وزیر اسرائیل و رئیس جمهور آمریکا را برای پایان دادن به توافق هسته‌ای ایران رد کند.
جرمی کوربین رئیس حزب کارگر انگلیس در حساب توئیتری خود نوشت: انگلیس باید ائتلاف خطرناک بین ترامپ و نتانیاهو را برای پایان دادن به توافق هسته‌ای ایران رد کند. ما برای پیشبرد صلح و امنیت جهانی، به موفقیت‌های چشمگیر دیپلماتیک بیشتری نظیر توافق هسته‌ای ایران نیاز داریم.

ماموریت ضدایرانی مایک پنس در لندن
«مایک پنس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا دیروز پنجشنبه در دفتر «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس با وی دیدار کرد.
معاون رئیس‌جمهور آمریکا با نخست‌وزیر انگلیس دیدار کرده است. منابع خبری گفته‌اند او در این دیدار به دنبال بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران است.
«مایکل ویلنر»، خبرنگار روزنامه آمریکایی «مک‌کلاچی» گفته مایک پنس در این دیدار به دنبال مجاب کردن انگلیس برای احیای تحریم‌های بین‌المللی شورای امنیت علیه ایران، در صورت توسعه برنامه غنی‌سازی از سوی تهران است.
ویلنر در توئیتر نوشت: «معاون رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال طرحی است که به موجب آن انگلیس، در صورت توسعه برنامه غنی‌سازی ایران تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه این کشور را احیا کرده و برجام را کاملاً باطل کند.»
دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا از کشورهای باقی‌مانده در برجام خواسته قبل از فرارسیدن موعد رفع تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران، از بند موسوم به «مکانیسم ماشه» در این توافق برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران استفاده کنند.
منظور از مکانیسم ماشه همان «ساز و کار حل اختلافات» در بندهای 36 و 37 در توافق هسته‌ای برجام است که در آنها مسائل مربوط به حل و فصل اختلاف میان طرف‌های برجام، در صورت بروز مناقشه مفصلاً شرح داده شده‌اند. این دو بند از آنجا که رجوع به آنها می‌تواند به بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران منجر شود به «مکانیسم ماشه» معروف شده‌اند.
طبق این دو بند، در صورتی که کشورهای اروپایی ایران را به عدم پایبندی به توافق هسته‌ای متهم کنند و تصمیم بگیرند مسئله را به کمیسیون مشترک برجام ارجاع دهند، ایران به عنوان طرف متشاکی 30 روز فرصت خواهد داشت رضایت طرف شاکی (کشورهای اروپایی) را جلب کند. در صورتی که رضایت طرف شاکی جلب نشود، پرونده پس از چند روز به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع خواهد شد.
شورای امنیت ظرف یک ماه بعد از دریافت این شکایت بایستی درباره بازگشت تحریم‌های ایران رأی‌گیری کند، اما کشورهای غربی در مذاکرات برجام ساختار این رأی‌گیری را به گونه‌ای تغییر داده‌اند که امکان وتوی نظر کشورهای غربی درباره برگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به کل از روسیه و چین سلب شده است.
در شورای امنیت به جای رأی‌گیری درباره «رفع تحریم‌های ایران» بر سر «ادامه رفع تحریم‌های ایران» رأی‌گیری می‌شود؛ این تغییر در عبارت‌پردازی ابتکار عمل استفاده از حق وتو را عملاً در اختیار طرف غربی قرار می‌دهد، به این صورت که این طرف‌ها می‌توانند از حق وتوی خود استفاده کرده و از تصویب «ادامه لغو تحریم‌ها» جلوگیری کنند. در این حالت، قطعنامه‌های تحریمی پیشین سازمان ملل متحد علیه ایران احیا خواهند شد.
یک مقام دولت آمریکا اخیراً اذعان کرده که واشنگتن با توجه به خروج از برجام نمی‌تواند از ساز و کارهای مندرج در این توافق برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران استفاده کند.
«برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران 29 مردادماه سال جاری گفت: «در خصوص مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) باید بگویم ما دیگر داخل آن توافق (برجام) نیستیم. طرف‌هایی که هنوز داخل توافق هستند باید تصمیم خودشان را بگیرند که می‌خواهند از مکانیسم حل اختلاف استفاده کنند یا خیر. تردیدی وجود ندارد که ایران در حال نقض توافق هسته‌ای است ولی این تصمیمی است که آنهایی که داخل توافق هستند باید بگیرند.»
پیش از این، کارشناسان گفته‌اند آمریکا بعد از خروج از برجام به جهت آنکه جزئی از این توافق هسته‌ای نیست نمی‌تواند برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران به بند مکانیسم ماشه در برجام استناد کند.
دولت آمریکا با توجه به اینکه نمی‌تواند از این مکانیسم استفاده کند در هفته‌های گذشته تلاش کرده توجه کشورهای عضو برجام را به فرارسیدن موعد رفع تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر سال 2020 جلب کند.

ماموریت ضدایرانی نتانیاهو در لندن
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با همتای انگلیسی خواستار تقابل لندن با آنچه به گفته او «رفتارهای ستیزه‌جویانه» ایران است شد.
نتانیاهو بعد از این دیدار با جانسون در حساب رسمی خود در توئیتر درباره آن اظهارنظر کرد. او رفتارهای ایران را «ستیزه‌جویانه و تروریستی» توصیف کرد و از لندن خواست علیه این رفتارها اقدام کند.
منابع خبری همچنین گزارش داده‌اند مسئله سازش میان طرف‌های اسرائیلی و فلسطینی هم از جمله محورهای گفت‌وگو میان نتانیاهو و جانسون بوده است. نخست‌وزیر انگلیس پیش از آغاز گفت‌وگو با نتانیاهو در مقابل دوربین‌های خبری گفت قرار است راهکار «دو کشوری» در فلسطین را به بحث بگذارند.
اما نتانیاهو با تأکید بر این‌که ایران موضوع اصلی حضور او در لندن است به جانسون گفت:‌ «همواره دیدار با شما برایم افتخار بوده، به‌خصوص اکنون که نخست‌وزیر شده‌اید.»
نتانیاهو مدعی شد: «ما چالش ایران و تروریسم را داریم و مایلم در راستای کمک به صلح با شما در این باره صحبت کنیم.»
نتانیاهو هفته گذشته نیز در حساب شخصی توئیتر خود مدعی شد: «اجازه نخواهیم داد دشمنانمان سلاح‌های مرگبار را علیه ما مورد استفاده قرار دهند. من این هفته به آن‌ها گفتم مراقب رفتارشان باشند و اکنون نیز می‌گویم نظرتان را عوض کنید».
سفر نتانیاهو به انگلیس در حالی انجام شده است که تهران روز چهارشنبه اعلام کرد گام سوم را در جهت کاهش تعهدها نسبت به برجام برداشته است.
نتانیاهو پیش از سفر به لندن در فرودگاه در جمع گروهی از خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «امروز شنیدیم که ایران مرتکب یک نقض دیگر شده است، این بار در زمینه اشاعه هسته‌ای. این بخشی از اقدامات ستیزه‌جویانه ایران در فضای بین‌المللی و بخشی از تلاش آن‌ها برای انجام حمله علیه اسرائیل است. این تلاش‌ها متوقف نشده است».

نخست‌وزیر انگلیس درخواست نتانیاهو درباره ایران را رد کرد
علی‌ رغم درخواست نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای توقف گفت‌وگوها با ایران در خصوص برنامه هسته‌ای، یک سخنگوی دفتر نخست‌وزیری انگلیس بر اهمیت دیپلماسی با ایران تأکید کرد.
دفتری نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی و نخست‌وزیری انگلیس بعد از دیدار «بنیامین نتانیاهو» و «بوریس جانسون» بیانیه‌هایی درباره گفت‌وگوهای دو طرف درباره ایران منتشر کرده‌اند.
طبق گزارش روزنامه گاردین، «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با «بوریس جانسون»، نخست‌وزیر انگلیس از لندن خواسته گفت‌وگوها با ایران در خصوص توافق هسته‌ای را متوقف کند.
دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای گفته است: «امروز صحبت از تخلف دیگری است که ایران این بار در زمینه عدم اشاعه مرتکب شده است.»
وی اضافه کرد: «این در ادامه اقدامات ستیزه‌جویانه ایران علیه کشتی‌رانی بین‌المللی و علیه کشورهای منطقه و همچنین در ادامه تلاش‌های تهران برای انجام حملات مرگبار علیه اسرائیل است.»
نتانیاهو در ادامه خواستار توقف گفت‌وگوها با ایران شده است. در این بیانیه آمده است: «وقت گفت‌وگو با ایران نیست. وقت افزایش فشار علیه ایران است. اینها مسائلی هستند که همیشه برای اسرائیل اهمیت دارند، اما در مقطع کنونی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.»
یک سخنگوی نخست‌وزیری انگلیس هم روایت خود از دیدار میان نتانیاهو و جانسون را بیان کرده است. این بیانیه، بر خلاف درخواست نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر اهمیت گفت‌وگو با ایران تأکید می‌کند. لندن، علی‌رغم این گفته که دو طرف در خصوص جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و فعالیت‌های ایران اتفاق نظر داشته‌اند.
یک سخنگوی نخست‌وزیری انگیس گفت: «هر دو نخست‌وزیر در خصوص ضرورت جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و متوقف کردن فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در سطحی گسترده‌تر اتفاق نظر داشتند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «نخست‌وزیر [انگلیس] اهمیت گفت‌وگو با ایران و راه حل دیپلماتیک را مورد تأکید قرار داد.»

رایزنی وزیر خارجه انگلیس با مقامات عمانی در خصوص ایران
وزیر خارجه انگلیس پنجشنبه گفت «رایزنی‌های مهمی» با همتای عمانی خود درباره ایران و یمن داشته است.
«دومینیک راب»، وزیر خارجه انگلیس دیروز پنجشنبه با «یوسف بن علوی»، وزیر امور خارجه عمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
وزیر خارجه انگلیس با انتشار عکسی از این دیدار نوشته با بن‌علوی «رایزنی‌های مهمی» در خصوص ایجاد صلح در یمن و تنش‌زدایی با ایران داشته است.
راب نوشت: «دیدار خوبی با وزیر امور خارجه عمان، یوسف بن علوی، داشتم. رایزنی‌های مهمی برای آوردن صلح به یمن و تنش‌زدایی با ایران انجام دادیم. عمان یکی از دوستان نزدیک انگلیس است.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: انگلیس ایران برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۹۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو: پیش‌شرط‌های حماس به معنای تسلیم شدن مقابل ایران است

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، بعدازظهر امروز (یکشنبه)، در جلسه کابینه گفت که با شروط حماس در مذاکرات آتش‌بس موافقت نخواهد کرد.

به گزارش فارس، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل می‌گوید شرط حماس برای پایان دادن به جنگ غزه را نخواهد پذیرفت و جنگ در غزه ادامه خواهد یافت.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، بعدازظهر امروز (یکشنبه)، در جلسه کابینه گفت که با شروط حماس در مذاکرات آتش‌بس موافقت نخواهد کرد.

یک مقام ارشد حماس، صبح امروز، به روزنامه «العربی الجدید» خبر داده بود که حماس بدون پایان جنگ و خروج کامل نیرو‌های اسرائیلی از نوار غزه هیچ توافقی را نخواهد پذیرفت.

نتانیاهو در این باره گفت: «نمی‌توان خواسته حماس در خصوص توقف کامل جنگ و خروج از غزه را پذیرفت.»

او ادامه داد: «پذیریش درخواست حماس به این معناست که ما قبول کرده‌ایم آن‌ها در قدرت باقی بمانند.»

نخست‌وزیر رژیم اسرائیل همچنین گفت: «جنگ در غزه تا را تا زمان تحقق اهداف ادامه خواهیم داد. پذیریش شروط حماس یعنی تسلیم شدن در برابر ایران.»

دیگر خبرها

  • بلژیک ورود صهیونیست‌های افراطی را ممنوع می‌کند
  • نتانیاهو: پیش‌شرط‌های حماس به معنای تسلیم شدن مقابل ایران است
  • واکنش معاون دومای روسیه به چراغ سبز لندن به شلیک موشک‌های انگلیسی
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • واکنش کاردار ایران در لندن به اظهارات وزیر دفاع انگلیس
  • واکنش روسیه به بازداشت گسترده دانشجویان در آمریکا
  • وزیر دفاع انگلیس به تحریم ایران واکنش نشان داد
  • ادامه حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم فلسطین
  • ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد