Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رویترز از گزارشی از دبیرکل سازمان ملل علیه ایران خبر داده و اعلام کرده این گزارش به زودی رسانه ای خواهد شد. رویترز می گوید در این گزارش گوترش می گوید سلاح های یمنی استفاده شده علیه تاسیسات نفتی سعودی منشائی ایرانی داشته اند.
به گزارش سرویس سیاست خارجی خبرگزاری آریا به نقل از رویترز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد مدعی شده است موشک های کروزی که  در چندین حمله به تاسیسات نفتی و فرودگاه بین المللی عربستان مورد استفاده قرار گرفتند، "منشاء ایرانی" داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گوترش روز پنجشنبه در گزارشی به شورای امنیت با ذکر این مطلب افزود، چندین قطعه از تسلیحات و تجهیزات مرتبطی که آمریکا در نوامبر 2019 و فوریه 2020 ضبط کرده است "منشاء ایرانی" داشتند.
گوترش افزود طراحی برخی از آنها ویژگی هایی شبیه به آنهایی دارند که توسط یک نهاد تجاری در ایران ساخته شده اند یا نشانه ها و علائم فارسی دارند و برخی نیز در فاصله زمانی فوریه 2016 تا آوریل 2018 به این کشور ارسال شده اند.
این ادعا در حالی است که پیش از این  «فرحان حق» جانشین سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در واکنش به ادعاهای امریکا ورژیم سعودی مبنی بر ایرانی بودن قطعات موشک های شلیک شده به تاسیسات نفتی عربستان گفته بود، مدارک قاطعی دال بر مشخص شدن کشور سازنده موشک های شلیک شده از یمن به عربستان وجود ندارد.
ادعای گوترش با تلاش های امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هم زمان شده که بر اساس توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک در اکتبر سال جاری لغو خواهد شد.
در حالی که در پاییز پیش رو تحریم تسلیحاتی ایران به پایان خواهد رسید کاخ سفید مکرر اعلام کرده است تمام توان خود را جهت جلوگیری از لغو این تحریم ها به کار خواهد گرفت. در چنین شرایطی و علی رغم آنکه تهدیدهای آمریکا به لحاظ قانونی و حداقل به دلیل خروجش از برجام ناکام و بلانتیجه ارزیابی می شود به نظر می رسد ارائه گزارش دبیرکل باهدف ممکن کردن این مساله ممتنع قانونی صورت می پذیرد.
به نظر می رسد بر اساس این فضاسازی تلاش می شود تا  وانمود شود که ایران با نقض توافق هسته ای و صدور سلاح به یمن، امنیت دیگر کشورها را هدف قرار داده تا با این ادعا زمینه همراهی دیگر اعضای شورای امنیت با امریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران فراهم شود.

آمریکایی‌ها به دنبال صدور قطعنامه‌ ضد ایرانی در نشست شورای حکام آژانس
منابع خبری از تلاش آمریکا برای صدور قطعنامه‌ای علیه ایران از طریق نشست روز دوشنبه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داده‌اند.
خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال در بروکسل در حساب کاربری‌اش در توئیتر وضعیت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه نشست مجمع عمومی در هفته آینده را آشفته توصیف کرده است.
او نوشت: «درک من این است که در وین، در آستانه نشست هفته آتی شورای حکام آشوب محض برقرار است. این را می‌دانم که آمریکایی‌ها خواستار توافق بر سر قطعنامه‌ای جهت محکوم کردن عدم همکاری ایران با آژانس در موضوع توافقات پادمانی هستند.»
خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال با وجود این گفته که این تلاش احتمالاً از حمایت برخی از اعضای مهم شورای حکام مانند روسیه و چین برخوردار نخواهد شد.
«لاورنس نورمن» درباره موضع احتمالی اروپایی هم اظهارنظر کرده و نوشته که هنوز مشخص نیست آنها چه نظری دارند.
وی خاطرنشان کرده این البته تنها نزاع جاری در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست. او نوشته است: «اما این تنها نزاع موجود در آنجا نیست. میخائیل اولیانوف (نماینده روسیه در آژانس) به صراحت گفته که چون نشست هفته آینده مجازی است این شورا نمی‌تواند تصمیم رسمی اتخاذ کند.»

پاسخ نمایندگی ایران به گزارش دبیر کل سازمان ملل
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، اعتبار موارد مندرج در گزارش دبیرکل این سازمان را درباره منشا سلاح‌های به کارگرفته شده در حملات علیه سعودی زیر سوال برد.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، اعتبار موارد مندرج در گزارش دبیرکل این سازمان را درباره منشا سلاح‌های به کارگرفته شده در حملات علیه سعودی زیر سوال برد و گفت تسلیحات مرگبار آمریکا باعث کشتار مردم بی‌گناه منطقه شده است.
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در واکنش به گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت بیانیه‌ای صادر کرد که مشروح آن به شرح زیر است:
«متاسفانه، در گزارش دبیرکل سازمان ملل از اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت در رابطه با به اصطلاح ارتباط ایران با صادرات اسلحه یا اجزای آن‌ها که در حمله به سعودی استفاده شده است، مواردی از ایراد، بی دقتی و اختلاف جدی وجود دارد.
در همین زمینه، نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد موارد زیر را متذکر می‌شود:
- دبیرخانه سازمان ملل فاقد ظرفیت، تخصص و دانش لازم برای انجام چنین تحقیق پیچیده و حساس است.
- برخی از اسلحه‌های توقیفی که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، تایید نشده است که ساخت ایران باشد.
- ایران ملاحظات مندرج در این گزارش را درباره ارتباط ایرانی‌ها با صادرات اسلحه یا اجزای آن‌ها که در حملات به عربستان سعودی به کار رفته‌اند و ادعای منشا ایرانی تسلیحات ضبط شده توسط آمریکایی‌ها، قاطعانه رد می‌کند.
- این گزارش یافته‌های خود را دقیقا بر مبنای توقیف اسلحه توسط ایالات متحده و همچنین حملات به عربستان سعودی، با تکیه بر ادعا‌های ایالات متحده، پایه گذاری کرده است. در حقیقت، ایالات متحده در صندلی راننده نشسته است تا به اصطلاح "ارزیابی" مربوط به ارتباط ایران با حملات را شکل دهد.
نتیجه‌گیری چنین ادعا‌های بی اساس تعجب آور نیست، زیرا ایالات متحده و متحدان آن دارای سابقه طولانی درمورد اطلاعات گمراه‌کننده و ایران‌هراسی هستند.
- در یک رفتار بسیار غیرحرفه‌ای، فقط از برخی تصاویر همچون تصاویر رسانه‌ای نمایشگاه‌های نظامی، برای تایید و نتیجه‌گیری در مورد شباهت‌های ادعایی برخی موارد استفاده شده است. توسل به چنین روش‌های انتسابی، اعتبار گزارش را به خطر می‌اندازد.
- تکیه به اصطلاحات اثبات‌ناپذیر و مبهم، چون "گزارش‌های واصله"، "به احتمال زیاد ساخته شده"، "شباهت" و "ممکن است منتقل شده باشد" در این گزارش، برای طرح ادعا‌هایی علیه ایران، بار دیگر صحت این یافته‌ها را زیر سوال می‌برد.
- در غیاب اطلاعات فنی مستحکم و اعتمادپذیر که برای انجام کارشناسی حرفه‌ای موارد فنی بسیار پیشرفته حیاتی است، نشان‌دهنده انگیزه سیاسی این ادعا‌ها علیه ایران است.
- در حالی که "منشا ایرانی" اسلحه‌های ذکر شده در این گزارش یک سفسطه است، منشا تسلیحات پیشرفته که توسط ایالات متحده آمریکا به منطقه ما ریخته می‌شود و متحدان آن، کشتار و آزار مردم بی‌گناه کاملا مشهود است.»
دبیرکل سازمان ملل متحد موظف است هر 6 ماه گزارشی از اجرای قطعنامه 2231 شورای امنیت ارائه دهد که موضوع اصلی آن برجام و توافق هسته‌ای ایران بوده است، اما برخلاف نص صریح این قطعنامه درباره لزوم همکاری همه اعضای سازمان ملل در اجرای برجام، دبیرخانه سازمان ملل متحد تحت فشار و دلار‌های نفتی، تمرکز خود را به پیوست ب این قطعنامه قرار داده است.

واکنش تخت روانچی به گزارش ادعایی دبیرخانه سازمان ملل
نماینده دائم ایران در سازمان ملل در واکنش به گزارش دبیرخانه سازمان ملل، این دبیرخانه را فاقد ظرفیت، تخصص و دانش لازم برای انجام تحقیقات خواند و گفت: آمریکا با تاریخچه عداوت با ایران، در صندلی راننده نشسته تا «ارزیابی» سازمان ملل را شکل دهد.
مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در توئیتی در واکنش به گزارش ادعایی دبیرخانه سازمان ملل در توئیتر نوشت: ایران ادعاهای موجود در گزارش دبیرخانه سازمان ملل را رد می کند:
- «منشأ ایرانی» تسلیحات یک مغالطه است
‏ - دبیرخانه فاقد ظرفیت، تخصص و دانش لازم برای انجام تحقیقات است.
وی افزود: به نظر می رسد آمریکا - با تاریخچه عداوت با ایران-در صندلی راننده نشسته است تا «ارزیابی» سازمان ملل را شکل دهد.
وزارت امور خارجه ایران نیز در بیانیه ای به این گزارش ادعایی واکنش نشان داد.

واکنش وزارت امور خارجه ایران به گزارش ادعایی دبیرخانه سازمان ملل متحد
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای دبیرخانه سازمان ملل متحد که به نظر می رسد تحت فشارهای سیاسی رژیم های آمریکا و عربستان صورت گرفته، مراتب نگرانی عمیق خود را در قبال استفاده ابزاری از دبیرخانه سازمان ملل متحد برای اهداف سیاسی ابراز می دارد.
در حالی که دبیرخانه بر اساس تفسیر غیرمعمول از قطعنامه 2231 تاکنون از گزارش موارد متعدد نقض برجام توسط آمریکا و کشورهای اروپایی خودداری کرده و حتی با خروج آمریکا از برجام که نقض آشکار قطعنامه 2231 است در نهایتِ تسامح و ابهام برخورد کرده است؛ اما در موضوعی که دبیرخانه طبق ترتیبات مرتبط با اجرای قطعنامه 2231 اساسا اختیاری در آن ندارد ورود کرده و اقدام به تهیه گزارش به اصطلاح تخصصی می کند. جالب‌تر آن که گزارش دبیرخانه همزمان با اقدام آمریکا در ارائه پیش نویس قطعنامه خطرناکی برای تمدید غیرقانونی محدودیت های تسلیحاتی علیه ایران منتشر می شود و مفاد آن دو هفته قبل از انتشار توسط آمریکا مورد استناد قرار گرفته و این شائبه را تقویت می کند که این گزارش به سفارش آمریکا و برای بهره‌برداری توسط آن کشور در شورای امنیت علیه ایران تهیه شده است.
متهم سازی دولتها با فرایندهای خودساخته و ضوابط خودسرانه بدعت خطرناکی است که مورد تایید جامعه بین المللی نیست. اینچنین فرایندهای سفارشی شدیدا به اعتبار سازمان ملل متحد لطمه وارد خواهد ساخت. تهیه گزارش با انگیزه های سیاسی، تغییردهنده حقایق نبوده و بر همگان روشن است که وضعیت امروز منطقه نتیجه مستقیم سیاست های غلط آمریکا و رژیم کودک کش عربستان است. چگونه است که هیچ توجهی به فروش سلاح های مرگبار به عربستان که استفاده از آنها علیه مردم بی دفاع یمن بر همگان چون روز روشن است، نمی شود اما تیم های تحقیقاتی برای جستجو در زباله های عربستان اعزام می شوند تا مگر مدرکی برای ادعاهای بی پایه آمریکا ساخته شود؟ بی تردید، چنین گزارش هایی نه تنها به صلح و امنیت در منطقه و اجرای قطعنامه های شورای امنیت کمکی نخواهد کرد، بلکه اعتبار و آبروی سازمان ملل متحد را نیز یکسره نابود می کند.
جمهوری اسلامی ایران قویا به دبیرخانه سازمان ملل متحد توصیه می کند در سناریوی از پیش طراحی شده آمریکا برای جلوگیری از لغو محدودیت های تسلیحاتی ایران حرکت نکرده و با تهیه گزارش هایی که هیچ محمل قانونی ندارند به این روند خطرناک کمک نکند. آمریکا خود بزرگترین ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت است و هیچ کس نمی تواند دامان آن کشور را از نقض گسترده قوانین بین المللی مبرا سازد.



منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ایران سازمان ملل گزارش ادعایی دبیرخانه سازمان ملل دبیرخانه سازمان ملل متحد قطعنامه 2231 شورای امنیت جمهوری اسلامی ایران ایران در سازمان ملل دبیرکل سازمان ملل اجرای قطعنامه 2231 تسلیحاتی ایران سازمان ملل گزارش دبیرکل نظر می رسد ایالات متحده بین المللی علیه ایران برای انجام شورای حکام ادعا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۷۱۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی

تحلیلگران و کارشناسان نظامی در غرب تاکید دارند که پهپادهای ایرانی کارآمدی خود را در میدان‌های واقعی اثبات کرده‌اند و به همین دلیل با استقبال کشورهای زیادی روبه‌رو شده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامدهای جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران اما علاقه جهانی به پهپادهای ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپادهای به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش تصریح کرد: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

«فابیان هینز» پژوهشگر دفاعی و نظامی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، معتقد است: بیشتر کشورهایی که به پهپادهای ایرانی علاقه مند هستند، می‌خواهند از آنها در مقابل دشمنان توانمندی همچون آمریکا و اسرائیل استفاده کنند. برای این کشورها قابلیت‌های دشمنان پیشرفته‌ همچون ایالات متحده در رهگیری این تسلیحات چندان نگران کننده نیست. پهپادهای تهاجمی ایرانی کارایی خود را به خوبی اثبات کرده‌اند.

«ساموئل بندت» کارشناس هوش مصنوعی و سیستم‌های بدون سرنشین در اندیشکده CNA در واشنگتن نیز عنوان داشت که مخالفت‌های اسرائیل هم بر بازار فروش ایران به‌ویژه به کشورهایی که به دنبال اتخاذ رویکرد سیاسی و نظامی مستقل از غرب هستند، تأثیر نخواهد گذاشت.

این گزارش با بیان جزئیاتی از تعداد و نوع پهپادها و موشک‌های مورد استفاده ایران در «وعده صادق» مدعی شد که ایران ۱۷۰ پهپاد شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را در کنار بیش از ۳۰ موشک کروز و بیشتر از ۱۲۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک کرد. طبق این تحلیل، در سال‌های اخیر خانواده پهپادهای شاهد به دلیل استفاده موفق در چند سناریوی عملیاتی توجه گسترده‌ای را در جهان به خود جلب کرده‌اند که مهمترین محل نمایش آن‌ها در اوکراین بوده است.

«ژان مارک ریکلی» رئیس بخش ارزیابی ریسک‌های جهانی و نوظهور در مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو هم به Breaking Defence مدعی شد: اوکراین ویترین قدرتمندی را برای پهپاد شاهد ارائه کرد ضمن آنکه حتی اگر این پهپادها در حمله به اسرائیل شکست خورده باشند، آن ها اثبات کردند که هزینه قابل توجهی را به طرف مقابل تحمیل می‌کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های گران‌قیمت برای نابودی این پهپادهای ارزان هزینه زیادی را به بار می‌آورد مهمتر آنکه توانمندی‌های مدافع را از بین می‌برد. در مورد اسرائیل هم انهدام پهپادها هزینه‌ای بیشتر از پهپادها را در بر داشت.

ریکلی با بیان اینکه محاسبه فوق، پهپادهای ایران را برای بسیاری از خریداران بین المللی جذاب کرده است، افزود: بازار بالقوه ایران شامل کشورهایی می‌شوند که از سوی غرب تحریم شده‌اند یا هراسی از تحریم آن‌ها ندارند و مایل هم نیستند شرایط غربی‌ها هنگام فروش تسلیحات را بپذیرند.

طبق این گزارش، علاقه به خرید پهپادهای ایرانی حتی پس از بحث‌ها و انکارهای فراوان در مورد استفاده روسیه از این پرنده‌ها علیه اوکراین بیشتر هم شد. چند ماه بعد از آن یک مقام ارشد ایرانی اعلام کرد که ۲۲ کشور به خرید پهپادهای ساخت ایران ابراز علاقه کرده‌اند. «یوآو گالانت» وزیر دفاع اسرائیل هم در ماه فوریه مدعی شد که ۵۰ کشور در حال مذاکره با تهران برای خرید موشک و پهپادهای این کشور هستند.

حتی یکی از کارشناسان «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» هم عنوان داشت که «اکنون پهپادهای ایرانی در چهار قاره آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی در میدان عملیات حضور دارند.»

این گزارش در زمینه رقبای ایران در بازار پهپادها نیز آورده است: تحلیلگران پهپادهای ایرانی را راه حلی کم هزینه‌تر می‌دانند. ... با اینکه چین در صدر صادرات حوزه پهپاد قرار دارد اما کارشناسان می‌گویند که ایران فراتر از پکن است و رقبای اندکی هم در بازار خاص خود دارد.

هینز در این رابطه تاکید کرد که ایران در رده پهپادهای برد بلند، جنگی و انتحاری کارآمدی اثبات شده‌ای دارد. ضمن آنکه در واقعیت هم شرکت‌های چندانی در این بازار مطرح هستند.

طبق تحلیل فوق، وقتی بسیاری از کارشناسان برای نخستین بار با گزارش‌هایی در مورد وابستگی روسیه به پهپادهای ایران برخورد کردند، شگفت‌زده شدند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تقلب و تقلای پادشاهان عریان لیبرال دموکراسی
  • نویسنده گزارش جعلی بی‌بی‌سی چه کسی است؟ /دست به دست شدن یک سوژه میان منافقین، موساد و انگلیسی‌ها
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • تمجید مالی از واکنش مناسب ایران علیه رژیم صهیونیستی
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی جنایات اسرائیل را مستندسازی کند
  • پیشنهادهای ایران به سازمان همکاری اسلامی درباره غزه